Velkommen til festival!

Tønsberg, Norges eldste eksisterende by, var i følge Snorre allerede kaupstadr da Norge ble samlet til ett rike i 872. Byen regner derfor 871 som sitt «fødselsår». Nyere kjerneboringer viser at Snorre med stor sannsynlighet har rett og at Tønsberg er en ekte vikingby.

Litt av byens stolte vikinghistorie vil bli avdekket under årets festival, blant annet i forbindelse med åpningen av festivalen. Biblioteket, hvor åpningen vil foregå, skjuler nemlig hele fem vikinggraver. To av disse var båtgraver og på åpningsforestillingen vil vi bli nærmere kjent med disse.

Tønsberg i dag er også et levende bevis på at vikingtradisjonene holdes i hevd. På Vikingodden finner du Norges nyeste skipsverft som lager de eldste båtene. Her er en arkeologisk replika av Osebergskipet, Saga Oseberg, bygget og i dag er en replika av Klåstadskipet under bygging der. Midt i byen, ute blant folk og fritt fram for alle som har lyst til å bidra.

På Vikingodden vil også det meste av aktivitetene rundt Tønsberg Vikingfestival foregå. Her og på andre siden av kanalen vil du finne markeder, håndverkere, leker, sport og spill i tillegg til underholdning og seminarer.

Tønsberg er rik på kultur og severdigheter, også når det ikke er Vikingfestival, så et opphold her kan absolutt anbefales :-). Under vikingfestivalen anbefaler vi at du benytter tilbudet fra våre samarbeidspartnere:

Quality Hotel Tønsberg – Booking: 33 00 41 00 Bestillingskode: Vikingfestival
Ollebukta 3 | NO-3126 Tønsberg | www.choicehotels.no/quality

Rom/frokost:                      Kr. 980,- per enkeltrom
Kr. 1080,- per dobbeltrom
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Vi tar forbehold om prisendring ved endringer i offentlige avgifter.