Vikingmusikk og -dans

Folket Bortafor Nordavinden

Folket ble startet i 2007 av Benny Braaten for å spre kunnskap og glede omkring gammel musikk og musikkhistorie. Sammen med Gustav Holberg vil de gå rundt på Tønsberg Vikingfestival og gjøre nettopp det; spre glede og kjennskap til vikingenes musikk.

Du får oppleve to entusiastiske vikingmusikere som ikke lar deg gå uberørt videre. Med bukkehorn, trommer, egen stemme og en god porsjon humor gir de deg en uforglemmelig opplevelse.

Spiller: Torsdag under åpning, fredag, lørdag og søndag.

Musicantus

Musicantus er et vokal- og instrumentensemble som fremfører autentisk middelalder- og vikingmusikk. De har både kirkemusikk og mer folkelige låter på repertoaret.

Musicantus fremfører kun autentisk musikk, ikke nyskrevet musikk med «middelalder- eller vikingpreg». Som oftest har de med sine dyktige instrumentalister på strenge- og rytmeinstrumenter, men noe synges også uten akkompagnement (a cappella). Medlemmene i Musicantus har solid musikkerfaring, flere har dessuten musikkutdannelse. Opplev dem under Tønsberg Vikingfestival.

Spiller: Lørdag og søndag.

Lyra fra Nord

KONSERTEN: UNN «Lyra fra Nord» presenterer tre stemmer, to lyrer og en sann historie fra vikingtid. Hør 11 nyskrevne lyrelåter inspirert av den kunnskap vi har om vikingmusikk, alle signert Rolf Agaton. Gjennom låtene og en monolog følger vi vikingkvinnen Unn den djuptenkte sin reise fra Norge til Skottland, Irland, Hebridene, Orknøyene og Færøyene og endelig til Island der hun etablerer seg som en mektig landnåmskvinne. «Lyra fra Nord» er: Tone Holte, vokal John Vedde, lyre Rolf Agaton, lyre.

www.lyrafranord.no

Spiller:    Lørdag kl 13

Sted:        Saga Oseberg

Pris:         GRATIS

Tønsberg Irish Dance Ensemble
14067448_1092723130835711_8841048018579164989_nTIDE danser irsk dans, med røtter i keltisk dans og vikingenes ringdans. Nå kan du oppleve dem på «gyngende grunn» ombord i Saga Oseberg. Foto over: Espen Winther
Danser:  Fredag kl 18:30
Sted:        Saga Oseberg
Pris:         Gratis
Eldrim
Eldrim er et Vestfoldbasert (Horten/Tønsberg) band som tar for seg middelalder-/vikingmusikk.
Musikken fremføres på egenproduserte, historiske instrumenter.
Eldrim dukker opp litt hist og her under lørdagen på Tønsberg Vikingfestival for å skape historisk stemning.
Spiller: Lørdag
Det ljomar av viking!
Det ljomar av viking! er en gruppe profesjonelle musikere med erfaring innen historisk formidling, som utforsker vikingtidens klanger og musikk. Støttet av Kulturrådet og Det Norske Komponistfond, og i samarbeid med musikkarkeolog Gjermund Kolltveit og ulike moderne komponister, utvikler de nye måter å forstå vikingtidens lydlandskap. Deres mål er å levende formidle vikingtidens musikk på en både nyskapende og autentisk måte!
Det ljomar av viking! har eksistert siden 2013 og består av Susanne B. Torgersen, Linda Christine Bergaplass og Vera M. W. Due.
”Trioen ”Det ljomar av viking!” har tatt for seg vikingtidas musikk og instrumentarium. Det finnes mange musikere og ensembler som jobber med middelaldermusikk, men «Det ljomar av viking!» representerer et nytt og friskt initiativ. Det blir spennene å følge ”Det ljomar av viking!” sitt nyskapende arbeid videre.”
Musikkarkeolog Gjermund Kolltveit
Spiller: Fredag