Lekegoden og Trollet arrangerer historiske leker og idretter fra vikingtid og middelalder. Lekegoden har gjennomført dressurkurs med Trollet, og har diplom for dette.
På Tønsberg Vikingfestival vil de arrangere et utall leker og konkurranser for barn i alle aldre og til slutt kåre Vestfolds beste Viking 🙂 Lekegoden og Trollet feirer tiårs jubileum i år også så dette blir gøy 🙂 Bli med!

lekegoden_og_trollet_fot_Espen WinthersmalLekegoden: Jonas Berlin har drevet med Historiske leker siden 2008.
Jeg jobbet da på Bronseplassen (historisk gård i Høvåg/Lillesand), og hadde ansvaret for å aktivisere skolebarn som kom på en dag i vikingtid. Steinbæring, bueskyting og øksekast er fine aktiviteter, men jeg ønsket noe mer. I sagaene og hos Saxo fant jeg noen leker beskrevet, som hørtes intresante ut, og disse forsøkte jeg ut. Først med venner, så med skoleklasser o.l. Dette ble en stor suksess, og jeg ble forespurt om å gjøre dette som teambuilding for voksne. På den tiden hadde jeg ansvaret for underholdningen på Bronseplassen Vikingmarked, og med budsjetter som nesten ikke eksisterte måtte jeg ta underholdning fra det jeg kunne selv, og slik ble leker en fast del av underholdningen i Agder Vikinglag. 2010 gikk jeg et kurs i historiske leker med Tegle Glima, og lærte hvordan de tolker og gjennomfører leker.
Dette konseptet med å aktivisere publikum ble etterhvert lagt merke til, og jeg begynte å få bookinger til andre markeder, museer o.l.

 

Trollet: Morten Markseth ble med i 2011. Han har 10477718_10152244944938354_2128323451126726472_obygd seg opp mye erfaring siden da. Han er også en person som blir hørt om noen deltagere skulle gå inn i leken med litt vel sterkt vinnerinstinkt.

F.o.m. 2011 har vi stort sett vært fullbooket på div viking og middelalder-markeder, museer og andre eventer, i sommerhalvåret.
Vårt konsept er å aktivisere publikum (og vikinger/utstillere) med historiske leker fra vikingtid og middelalder.

Tid:

  • Fredag kl 13 og 16
  • Lørdag kl 13 og 17
  • Søndag kl 13 – FINALE!

Sted: Lekeodden ved Støperiet

Pris: GRATIS!