Vikingmusikk og -dans

Folket Bortafor Nordavinden

Folket ble startet i 2007 av Benny Braaten for å spre kunnskap og glede omkring gammel musikk og musikkhistorie. Sammen med Gustav Holberg vil de gå rundt på Tønsberg Vikingfestival og gjøre nettopp det; spre glede og kjennskap til vikingenes musikk.

Du får oppleve to entusiastiske vikingmusikere som ikke lar deg gå uberørt videre. Med bukkehorn, trommer, egen stemme og en god porsjon humor gir de deg en uforglemmelig opplevelse.

Spiller: Fredag, lørdag og søndag

Musicantus

Musicantus er et vokal- og instrumentensemble som fremfører autentisk middelalder- og vikingmusikk. De har både kirkemusikk og mer folkelige låter på repertoaret.

Musicantus fremfører kun autentisk musikk, ikke nyskrevet musikk med «middelalder- eller vikingpreg». Som oftest har de med sine dyktige instrumentalister på strenge- og rytmeinstrumenter, men noe synges også uten akkompagnement (a cappella). Medlemmene i Musicantus har solid musikkerfaring, flere har dessuten musikkutdannelse. Opplev dem under Tønsberg Vikingfestival.

Spiller:
Fredag kl 19:00
L
ørdag kl 12:00, kl 15:00 og kl 17:00
Søndag kl 12:00 og kl 14:00

Det ljomar av viking

Konserten «Jordas skjulte toner» presenterer tre helt nye verk, skrevet for vikingtidens instrumenter for ensemblet Det ljomar av viking! Komponistene Morten Gaathaug, Martin Romberg, og duoen Bent Åserud og Geir Bøhren har alle levert vikingmusikk som oppleves både fremmed og kjent på samme tid. På et uvant og utemperert instrumentarium fra vikingtid har de frambragt en forbausende stor variasjon av klanger, melodier og kunstneriske uttrykk: Fra Rombergs mytiske Hrafnagaldur Odins (Odins Ravnsang), via Gaathaugs mer rytmiske suite Viking-klanger, til Åserud og Bøhrens suggerende Ártiðar (Årstider)
Spiller:
På åpningen torsdag 7. september kl 18:00
Konsert på Saga Oseberg fredag 8. september kl 18:00

Eldrim

Eldrim er et Vestfoldbasert (Horten/Tønsberg) band som tar for seg middelalder-/vikingmusikk.
Musikken fremføres på egenproduserte, historiske instrumenter.
Eldrim spiller på Tønsberg Vikingfestival lørdag og søndag for å skape historisk stemning.
Spiller: 
Lørdag kl 14:00 og 16:00
Søndag kl 13:00