Torsdag 6. september

Åpning av Tønsberg vikingfestival og sjøsetting av Klåstadskipet

Tid: Torsdag 6. september kl 20:00

Sted: Vikingodden

Velkommen til en spektakulær start på årets vikingfestival. På direktesendt TV (NRK1 – «Norge nå») skal festivalen åpnes og «Norges fjerde vikingskip» – Klåstadskipet skal navngis og sjøsettes. Her blir det sang, musikk og underholdning fram til kl 21. Møt opp i god tid og ta deg gjerne en tur innom markedet vårt.

Fredag 7. september

kl 12:00    Markedet åpner

kl 20:00    Markedet stenger

Lørdag 8. september

Kl 11:00    Markedene åpner

Kl 20:00    Markedene stenger

Søndag 9. september

Kl 11:00    Markedene åpner

Kl 16:00    Markedene stenger

Vikingmusikk

Folket Bortafor Nordavinden

Folket ble startet i 2007 av Benny Braaten for å spre kunnskap og glede omkring gammel musikk og musikkhistorie. Sammen med Gustav Holberg vil de gå rundt på Tønsberg Vikingfestival og gjøre nettopp det; spre glede og kjennskap til vikingenes musikk.

Du får oppleve to entusiastiske vikingmusikere som ikke lar deg gå uberørt videre. Med bukkehorn, trommer, egen stemme og en god porsjon humor gir de deg en uforglemmelig opplevelse.

Spiller:  Fredag, lørdag og søndag.

Musicantus

Musicantus er et vokal- og instrumentensemble som fremfører autentisk middelalder- og vikingmusikk. De har både kirkemusikk og mer folkelige låter på repertoaret.

Musicantus fremfører kun autentisk musikk, ikke nyskrevet musikk med «middelalder- eller vikingpreg». Som oftest har de med sine dyktige instrumentalister på strenge- og rytmeinstrumenter, men noe synges også uten akkompagnement (a cappella). Medlemmene i Musicantus har solid musikkerfaring, flere har dessuten musikkutdannelse. Opplev dem under Tønsberg Vikingfestival.

Spiller: